Suntem un hotel al viitorului, construit într-un loc cu puternică încărcătură istorică: Hunedoara.

La Werk combinăm – într-o uniune perfectă – tot ce este frumos și stabil în Hunedoara cu tot ce este modern și inovator în lume.

Dorim să vă încântăm, să vă surprindem, să vă depășim cele mai îndrăznețe așteptări, să vă oferim nu doar servicii excelente, ci o experiență de neuitat într-un loc atât de drag nouă.

Vrem să povestiți tuturor despre Werk, despre Hunedoara și despre tot ce ai simțit cu noi.

Rooms
0
Staffs
0
Locations
0

Povestea Noastră

Hunedoara a produs, pe parcursul unui secol și jumătate, oțelurile cu care s-a construit o mare parte din infrastructura României, fie că vorbim de drumuri, poduri sau clădiri de toate felurile. Hunedoara siderurgică își trăia atunci gloria de “erou al muncii socialiste”. Nimic în afară de industrie nu părea să mai conteze în viziunea strategilor vremii. Flancat de clădiri industriale, între scaieți și mărăcini, Castelul Corvinilor a fost aruncat în uitare. Nimeni nu s-a ocupat de promovarea Hunedoarei ca destinație turistică. La drept vorbind, poluarea aferentă producției a 3,5 milioane de tone de produse laminate pe an era un serios impediment.

Incepând cu anul 2000, zona industrială a orașului s-a umplut de ruine, iar împrejurimile Castelului n-au făcut excepție. Salvarea avea să vină din partea unui investitor local, o familie alcătuită din doi hunedoreni născuți și crescuți în oraș, care au luat capitalismul în piept încă din 1990, și, începând din anul 2017, au demarat proiectul turistic Hotel Werk.

Este plăcerea noastră să vă invităm să descoperiți hotelul nostru, pentru a vedea ce se poate realiza atunci când investițiile financiare sunt  combinațe cu o mare de curaj și un munte de suflet care vă inspiră și vă energizează!  

Numele "WERK"

“WERK” înseamnă în limba germană fabrică/uzină, termenul fiind preluat în limbajul locului de către hunedoreni de la austriecii care construiseră fabrica. Timp de un secol și jumătate, localnicii au muncit la Werk, au trait lângă Werk, au fost mândri că sunt salariații Werk și au fost, mai apoi, disperați că Werk-ul s-a închis…

Simbolistica numelui ales pentru hotel este aceea a continuității gloriei locale, chiar dacă în siderurgie ea a apus. Noul Werk, reprezentat de hotelul nostru de această dată, amintește la tot pasul de istoria recentă a Hunedoarei, purtând-o spre viitor, prin arhitectura industrială, prin mobilierul minimalist, dar și prin ornamentele simple, nesofisticate, de bun gust.

Meet Our Team

A supportive team always willing to help you

Fu00e1tima Cambeiro

Managing Director

Graham Griffiths

Customes Success

Ishaaq El Vohra

Head Chef

Verifică Valabilitate

1 Cameră , 1 Adult , 0 Copil
Camere
Adulți
Copii